milivolt electronics world news Azap_Gl\'ndeki_kirlilik_tehlikeli_boyutlarda-didimhaber.net
10-02-2016

Azap Gl\'ndeki kirlilik tehlikeli boyutlarda

Azap_Gl\'ndeki_kirlilik_tehlikeli_boyutlarda

Aydn’n Söke ilçesinde bulunan Azap Gölü\'nde, suya fazla miktarda kimyasal ve zirai ilaç karmas nedeniyle göl suyunda kirlilik tehlikeli boyutlara ulat. Kirlilikten dolay gölün yüzeyinde köpürmeler baladn belirten Ekosistemi Koruma Ve Doa Sevenler Dernei (EKODOSD) Bakan Bahattin Sürücü, gölde kirlilie bal köpürmenin en büyük nedeninin ar ve bilinçsiz zirai ilaç kullanm olduunu açklad.

Beparmak Dalar\'nn eteklerindeki zengin bitki ve hayvan çeitliliine ev sahiplii yapan Azap Gölü’ndeki kirlilik dikkat çekiyor. Söke\'nin Yeilköy ve Avar mahalleleri arasnda kalan ve sakar meke, bahri, tepeli pelikan, yeilba, küçük akbalkçl, küçük karabatak, angut ve turna gibi pek çok kua ev sahiplii yapan gölde meydana gelen köpürme, çevrecileri ve yöre halkn endielendirdi. 

Azap Gölü\'ndeki bu durumu aratran Dernei (EKODOSD) Bakan Bahattin Sürücü, 2004 ylndan bu yana gölde izleme yaparak 25 kilometrekare büyüklüündeki Azap Gölü’ndeki deiimleri kayt altna aldklarn belirterek gölde yaanan tehlikeli kirlenmeye dikkat çekti.

Yaklak 10 yl önce gölün kuraklk nedeniyle kuruduunu belirten EKODOSD Bakan Bahattin Sürücü, “2007 ylnda Türkiye\'de yaanan kuraklk sonucunda göl tamamen kurudu. Gölün içinde rahatlkla yürüyerek aratrmalar yapld. Susuzluktan ölen ve scakta kavrulan binlerce bal izlemekten baka çare olmad. Yaz aylarnda gözle görünür deiimlerin yaand göl, barndrd canllar açsndan nefes alnamayacak duruma geldi. Pek çok kuun telef olmasn yakndan izler hale geldik. Küresel ölçekte nesli tehlike altnda olan tepeli pelikanlarn bazlarn kurtarsak da bazlar ne yazk ki can verdi. Göldeki kirlilikten ve oksijensizlikten dolay toplu balk ölümleri yaand.\" dedi.

Azap Gölü\'nde meydana gelen köpürmenin son günlerde arttn belirten EKODOSD Bakan Sürücü, açklamalarn öyle tamamlad: “Bunun en büyük etkenlerinden birinin ar zirai ilaç kullanm. Azap Gölü\'nde ilk kez böyle bir durumla karlayoruz. Kirlenen göl suyunun sert rüzgarlarla daha çok köpürdüünü gözlemledik. Azap Gölü\'nün bu hale gelmesindeki önemli etkenleri arasnda zirai ilaç kullanmnn yan sra kum ocaklarndan gelen kumlar, maden ocaklarndan derelerle tanan silisli topraklar da yer almaktadr. Fazla yan olmamas nedeniyle Büyük Menderes Nehri\'nin gölle de buluamamas da kirliliin artmasna yol açyor.”

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..